Brouwerij ’t IJ – 5 olika

av | nov 7, 2011 | 0 Kommentarer

För ett tag sedan fick jag tag på 5 olika produkter från det Holländska bryggeriet Browerij ’t IJ i Amsterdam. De startade sin verksamhet redan 1983, och finns i sina nuvarande lokaler sedan 1985. Alla de produkter jag provat var ofiltrerade och Natte, Zatte och Struis även ekologiska.

 

 

Plzen – 5,0 % – Bäst Före 0712

En gyllengul vacker produkt med ett otroligt snyggt kritvitt kompakt skum. I doften fanns det vissa drag av hö, lite sötma och en stor unkenhet. Smaken var obalanserad med en konstig plåtig beska som var förvånande kort. Jaha…. 

 

Natte – 6,5 % – BF 0412

Vackert bärnstensfärgad öl med ett kort men fint offwhiske skum på toppen. Dofterna är kraftiga av kokt kålrot, selleri, lite malt och en viss sötma. Smakmässigt är den inte heller så kul. Drag av knäck, sursötma, lite alkohol och en fadd gräsighet.

 

Ijwit – 7 % – BF 0812

Ett offwhiteskum på en normalt färgad ofiltrerad wit. Doften är dominerad av sötma, koriander och vissa lätta drag av skumbanan. Smaken är till en början söt av skumbanan, fortsätter med en koriand smak för att avslutas med en surhet som inte är angenäm.

 

Zatte – 8 % – BF 0712

Ölen är gyllengul och mycket kraftigt grumlig med ett kort men fint offwhite skum. Det är ytterst små dofter från denna och man får leta för att hitta dem, men det finns drag av alkoholsötma och lite malt. Smaken är mycket tunn och vattning.Det finns lätta drag av malt, alkoholsötma och lite knäckighet. Dessvärre tråkig.

 

Struis – 9% – BF 0612

Ölen är mörkbrun med ett snyggt ljusbeigeskum. Doften är större än hos den förra med klara inslag av Malt, sötma, knäck och alkohol. Smaken : Oj ! Detta är som en mörk  Barley Wine inser jag när jag börjar dricka den. Trodde man inte utifrån doften. Nåväl, smaken är stor av russin, tokade plommon, knäckighet och en lååång värmande alkoholsmak.  Annorlunda

 

Nä jag är ledsen men det bästa var etiketterna.

 

 

 

 

OM oss

Skrivet av Jonas H

Kommentarer

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Retype the CAPTCHA code from the image
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code
 

Liknande Inlägg

Pin It on Pinterest

Share This
Pilsner.nu