Brother Thelonious

by | dec 6, 2013 | 1 comment

Jamtlands Ananas IPA
Jamtlands Ananas IPA
Jämtlands-IPA-Kvadrat

bt_f_2

 

North Coast Brewing Co. gör sedan ett antal år denna öl Brother Thelonious. Det är en öl i Belgisk klosterstil och håller en alkoholhalt på 9,4 behaglig procent. För varje såld flaska går det pengar till Thelonious Monks Institute of Jazz som grundades 1986, fyra år efter det att Monk gått bort. För er som missat denna ikon kan jag rekommendera er att ta del av Satin Doll,  Blue Monk eller Round Midnite’.

BT

Nåväl åter till ölen. När man häller upp den ser man ett vackert extremt småbubbligt ljusbeige skum som ligger som ett lock på en vackert rubinrödfärgad kropp som nästan glöder i sin färg. När man vickar lite på glaset sätter sig skummet likt Monks synkoper på glassidorna, och hänger kvar ett bra tag.

Ölen har en förtrollande doft av knäck, smörkola, toffé, bränt socker, choklad,  lite melass och en liten snyggt maltig kropp.

När man sedan tar en klunk och låter den virvla runt i mun och svalg innan man lätt motvilligt sväljer den, känner man hur det bubblar upp av söta knäck karamelliga toner med lite alkoholsöta inslag samt toffé och en maltig chokladsmak som avslutas med en liten brödsmak av mörkt bröd. Moussen i munnen är stor och fyllande och en söt-knäckig lätt bränd smak ligger kvar länge länge i mun och svalg.

”Lätt motvilligt sväljer den”, undrar ni ? Varför då ?cap_4_6
Jo, därför att den är så snygg i sin smak i munnen att man inte vill att den ska ta slut…..

 

/Jonas H

 

 

 

 

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

* måste anges

Skrivet av Jonas H

Kommentarer

1 Comment

  1. Jonas F

    Jonas F ställer sig helt bakom den recensionen, Brorsan Thelonius har sedan länge varit en permanent gäst i mitt ölskåp.

    Reply

Submit a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO

Pin It on Pinterest

Share This
Pilsner.nu