Broolkyn Local 1

av | aug 31, 2009 | 0 Kommentarer

IMG_0844Under ca 8 år har jag letat efter den perfekta ölen till sushi. Jag vill nog inte säga att denna är den perfekta men bra nära tycker jag. Ölen i sig är inte så speciell om jag skall vara ärlig. En 9,0 % som är inspirerad av strong ale från Belgien. Den är snygg och balancerad men lite trist tyckte jag, men med sushi funkade det perfekt ! som sushi-holic har jag länge leteta efter ngt som både klarar fisken med sin rena smak och wasabin som ärså att säga lite stark. Denna funkade till bäda dessa och även till soyan med sin höga sälta. Det enda som talar emot denna är att den i dagsläget inte finns på systembolaget i sverige. Detta ex köpte jag på Alko i finland. Doften var citrusfruktig fin och humlig. Skummet fast och fint och smaken var mycket balanserad med inslag av citrus, farinsocker och kryddor.Alkoholen var som ofta i denna typ av öl bra kamuflerad.  En bra balancerad öl men inte mer än så….om man inte fick sushi till 😉

 

BL_1

Skrivet av Jonas H

Kommentarer

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Pin It on Pinterest

Share This
Pilsner.nu