BrewDog – MixPack

av | apr 13, 2012 | 0 Kommentarer

 

BrewDog släppte ett mix-pack på systembolaget den 1 Mars i år som består av de fyra produkter som man ser på bilden ovan. BrewDog är vad jag vet de enda som lyckats få in mix-pack på ett sortiment som inte är beställningssortimentet, och jag hoppas att vi får se fler sådana i framtiden. Mix-pack är alltid roligt eftersom man får flera produkter från samma bryggeri på ett bräde, och kan bilda sig en lite bredare uppfattning om hur bryggeriet är.

 

5 A.M. Saint 5,0 %

Lätt rubinrött med ett finbubbligt förvånande kort skum. Doften är massiv av gräs, ensilage, lila sommarblommor samt lite parfym. När man tar in ölen i munnen och låter den fara runt känner man smaker av humle, massor av humle som far runt och när man sväljer den kommer en söt smak av gräs och en lång eftersmak av humle. Trevlig men obalanserad. Fanns så gott som ingen kropp men den ger en riktigt snygg smak i munnen efteråt som man känner sig mycket nöjd med.

 

Chaos Theory 7,1 %

Mörkt gyllengul färg med fint skum. Doften är balanserad och komplex med drag av knäck, ekfatstoner och lite honung. Smaken är söt med gräsiga inslag och en maltig humlesmak som ligger kvar länge uppe i munnen dock nästan inget i halsen. Alkoholen är mycket snyggt kamouflerad.

 

Dogma 7,8 %

Vackert mörkbrun/rubinröd med ett stort fast kompakt skum med offwhite färg. Doftar lätt unket av houng, lite knäck och sesamknäckebrödsdoft. Finns drag av stickiga julkryddor också. Smaken är mycket trevlig med mycket bränd smak, kakao, kaffe och den är nästan lite trögflytande i viskositeten. Lämnar dock en lätt bedövande tillstånd i mun efter det att man druckit den.

 

Alice Porter 6,2 %

En mycket mörk öl med ett kort fint kaffelattefärgat skum. Doften är liten med drag av choklad, lite lakrits och bränt kaffe. Smaken är liten och nästan tunn med drag av brändmalt och lite sötma. En tunn, trist och tråkig produkt dessvärre.

 

 

 

Nja, som ni märker så var det här inga produkter som jag tycker håller så bra. Jag tycker helt enkelt att de är för obalanserade och delvis tråkiga. En obalanserad produkt kan vara rolig och häftig men jag tycker nog inte att de här är det. Visst finns det trevliga och snygga inslag här och där, men jag tycker inte det håller fullt ut.

 

OM oss

Skrivet av Jonas H

Kommentarer

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Retype the CAPTCHA code from the image
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code
 

Liknande Inlägg

Pin It on Pinterest

Share This
Pilsner.nu