BrewDog – Tokyo*

by | feb 27, 2011 | 2 comments

Jamtlands Ananas IPA
Jamtlands Ananas IPA
Jämtlands-IPA-Kvadrat

Lördag kväll och jag kände mig inte ett dugg motiverad att prova en öl för att skriva om den, men…. eftersom det råkade bli en Tokyo* från BrewDog så kände jag att jag måste plita ner lite om den när jag drack den. Ska försöka återge det jag har tytt av anteckningarna.

BrewDog Tokyo* är en chippad Imperial Stout på 18,2 procent. Med chippad menar jag att de har tillsatt ekspån i ölen efter jäsningen. Detta är en snabbare sätt att få fat-karaktär på en dryck kontra att lägga de på ett träfat för mognad. Detta sätt är numera mycket vanligt i vinindustrin. De har under bryggningen tillsatt ”massor av specialmalt, jasmine och tranbär”. Den är därefter torrhumlad och chippad med franska ekfat.

När jag öppnar ölen och häller upp den får den ett mycket fin och vackert ljust kaffe-latte färgat skum som lägger sig ovan på en massivt svart öl. Doften är stor av alkohol, sötma, kaffe, soya och drag av vanilj. Finns även lite knäck och russin i den och även drag av kryddor men kan inte för min värld komma på vad det är. Smaken är stor och klart alkoholdominerad. Mycket kaffe, alkoholsötma, bränd-malt, russin och skarp bränd smak.

Vad tyckte jag då ?

Nja. Jag är ju en person som tycker att det är helt ok att dricka alkoholstarka produkter om de är balanserade och om alkoholen tillför något. I detta fall måste jag säga att det fanns inte någon kropp som bar upp alkoholen och jag tror att den här skulle varit mycket bättre om man stannat runt 10-12 procent. Det känns som om det bara är gjort för att man kan det. Det är iofs trevligt och roligt, men på samma sätt som det inte är något svårt att göra värdens saltaste maträtt…. ja ni förstår nog. Nä den kostade 98 sek på bolaget och jag skulle lägga de pengarna på något annat. Den här tillför inte något mer än halsbränna !

 

 

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

* måste anges

Skrivet av Jonas H

Kommentarer

2 Comments

 1. Danne

  Helt korrekt analys, första versionen av Tokyo var kring 12 och riktigt trevlig, däremot Tokyo* förstår jag mig heller inte på, trots två försök.

  Reply
  • Jonas H

   Ok. Det visste inte jag. När fanns den ?? Funderade på om den gick att hitta på ngn hylla hos någon 🙂

   Reply

Submit a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock

Pin It on Pinterest

Share This
Pilsner.nu