Braunstein Organic Wheat

by | mar 26, 2012 | 1 comment

Jamtlands Ananas IPA
Jamtlands Ananas IPA
Jämtlands-IPA-Kvadrat

 Organic Wheat på 6,5 procent från Bryghuset Braunstein i Danmark släpps på Systembolaget den 2 April. Jag är dock mer förvirrad än vanligt för det är en sak som inte stämmer på etiketten. Etiketten är märkt med EKO-loggan och text för Nederländerna inte för Danmark. Detta är ett viktigt tecken på ursprungsmärkning av var den tillverkas men det framgår inte om den är licensbryggd i annat land än Danmark eller inte. Nog om detta, varumärket är i alla fall Danskt.

Det är en som sagt en ekologisk veteöl där man tillsatt koriander och citrus i tillverkningen. Många veteöl får ju sina drag av koriander, citrus och banan från jästen som bildar detta smaker under förjäsningen, men här har man även valt att tillsätta dessa.

Ölen är ofiltrerad och i och med det kraftigt grumlig/disig med kraftiga drag mot det gulvita, och har ett stort massivt vitt skum. Doften är komplex tycker jag med citrus, söt vetebulle, koriander och drag av aceton i doften. Smaken är bättre än doften och påminner mig en del om Vitus vetebock, dock mycket enklare och mindre söt. Mycket vetesötma och citrus i smaken men mindre koriander än vad jag trodde. Har en lång lite sötsliskig eftersmak som ligger kvar länge i munnen.

Nja, jag är ju veteöls-junkie sedan många år men den här föll mig inte riktigt på läppen. Tycker den är alldeles för tunn för sin alkoholhalt och jag saknar skumbananen som jag vill ha i den här typen av veteöl. Dock är den relativt snyggt gjort tycker jag.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

* måste anges

Skrivet av Jonas H

Kommentarer

1 Comment

  1. CalleT

    Tillsatt koriander och citrusskal… låter ju mer som en starkare belgisk ”witbier” snarare än en weissbier. Kanske därför bananerna är på semester?

    Reply

Submit a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock

Pin It on Pinterest

Share This
Pilsner.nu