Brasserie Fantome Brise-BonBons !

av | feb 18, 2012 | 0 Kommentarer

Jag verkar vara inne i ett stim med öl som är bra gjorda och som jag tycker om just nu. Uppfatta det inte som om jag klagar, snarare tvärt om. Det är inte alltid det är positivt det man hittar i en ölflaska, men oavsett så vidgar det förhoppningsvis ens vyer och man har blivit en erfarenhet rikare som man kan använda på något bra sätt här i livet. Hittade en flaska Brise-BonBons från Brasserie Fantome i Belgien i mitt öllager. Det är en Saison på 8 procent och jag vet inte riktigt hur den kommit till mitt förråd, men troligtvis från Cracked-Kettle innan de la ner sin webbverksamhet. Jag är lite insnöad på Brasserie Fantomes produkter och tycker att det mesta därifrån är värt att köpa, och att det brukar hålla en hög och trevlig kvalitet.

 

Ölen är gyllengul med lätta drag mot orange, ofiltrerad och har ett näst intill ogenomträngligt skum på toppen. Tror nästan inte jag sett så kompakt skum någon gång tidigare. Dofterna som kommer från glaset är lätta och snygga med en enkel maltsötma och drag av torkad aprikos samt en massiv bomb av belgiska jäst-estrar, det vill säga de kryddiga dofter man ofta hittar i belgisk öl. I slutet av doften hittar man en liten plåtig humledoft också. Smakmässigt fylls munnen av en vätska med hög viskositet som är full av aprikos, kryddor och lite gräs. Sedan kommer den en smäll av humle men inte som en Amerikansk humlebomb utan mer balanserad, plåtig och torr. En otroligt hårt humlad saison för att komma från Belgien skulle jag säga.

Annorlunda, mycket annorlunda för att vara från Brasserie Fantome. Ölen är otroligt snygg och trevlig men den sista plåtbeskan gör att den inte riktigt är vad jag vill ha i en Saison, och det drar ner betygen från mig rejält. Skulle dock inte tveka en sekund på att köpa den igen om jag sprang på den.

 

 

 

OM oss

Skrivet av Jonas H

Kommentarer

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Retype the CAPTCHA code from the image
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code
 

Liknande Inlägg

Pin It on Pinterest

Share This
Pilsner.nu