Bötet Barley Wine

av | mar 2, 2010 | 2 Kommentarer

När jag var på Stockholm Beer i höstas fastnade jag för Bötet på fat. tycker att det var en av de bättre jag provade där, speciellt den från 2007.  När jag begav mig mot den lokala butiken på hörnet för att skaffa nyheterna som kom den 1 Mars, var därför förväntningarna stora. Blev en ovanligt billig påse blandade nyheter, speciellt eftersom jag redan provat en del av dem och skrivit om det tidigare. Eftersom livet som vanligt går i 120 hanns det inte med någon öl förrän idag, och vad kunde då vara bättre att börja med än Bötet, tänkte jag.

Skummet är vackert kompakt och lägger sig som ett lock på den grumliga rödbruna ölen. Doften är fantastiskt balanserad och trevlig med dofter av torkade fikon som just brutits isär, russin, sötma och en liten doft av söta röda bär. Smakmässigt är den otroligt balanserad och snäll för att vara en barley, med inslag av fikon, russin, knäck, alkoholsötma och  en snäll humlebeska. Grymt bra tycker jag.

En skrämmande hög drinkability för att vara en barley på 9,1 procent. Måste skaffa fler och gömma dem för  mig själv, så att jag kan hitta dem under stor glädje i framtiden.

OM oss

Skrivet av Jonas H

Kommentarer

2 Kommentarer

  1. Ulf Jonsson

    Vacker formulerat Jonas – det blir till att fylla på i förrådet mao. Som tur är har jag kvar ett dussin ”talboys” från förra släppet.

    Svara
  2. Ulrik

    Bara att hålla med, väldigt angenäm upplevelse. Spring å köp!

    Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Retype the CAPTCHA code from the image
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code
 

Liknande Inlägg

Pin It on Pinterest

Share This
Pilsner.nu