Bohemia Regent Prezident 14°

av | jan 20, 2011 | 3 Kommentarer

St Eriks Ljus Lager

Ytterligare en flaska som återfanns i förrådet med okänt ursprung. Ja den kommer ju från Tjeckien men hur den kommit till förrådet står skrivet i stjärnorna. Måste nog börja föra logg på vad jag stoppar in där…..

Bohemia Regent Prezident 14° från Pivovar Regent i Trebon, Tjeckien. Dock hade min flaska en helt annorlunda etikett än vad de har på sin hemsida men men. Detta är en typisk klassisk tjeckisk pils. Eller ja den har inte den klassiska smörkola-arom som man brukar finna i tjeckisk pilsner. Färgen på den är gyllengul och den har ett fint fast vitt skum. Doften är liten men snygg och domineras av  en maltig doft med drag av en lätt humlearom. Smaken är balanserad men är tunn och med en liten kropp som efterföljs av en plåtig och kort humlebeska.

En traditionell tjeck skrev jag, men en snäll och på gränsen till tråkig tycker jag. Har tillbringat mycket tid i Tjeckien, och druckit mig igenom en hel den öl där då jag bott där hos goda vänner. Det här var en av de tråkigare tycker jag. En typisk jaha upplevelse…

OM oss

Skrivet av Jonas H

Kommentarer

3 Kommentarer

 1. bark

  Min erfarenhet är att få andra öltyper förlorar så mycket på lagring som tjeckisk pils. Har du en aning om hur gammal flaskan var?

  Svara
 2. Jonas H

  Jupp har lyckats lokalisera inköpet till alko 🙂
  @bark – Den här var ca 3 månader men jag har druckit den tidigare oxå med samma konstaterande dessvärre. Dock aldrig på plats i Tjeckien.
  Håller annars med dig !

  Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Retype the CAPTCHA code from the image
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code
 

Liknande Inlägg

Pin It on Pinterest

Share This
Pilsner.nu