fbpx

Blondie från Helsingborgs Bryggeri

av | okt 12, 2017 | 0 Kommentarer

Många pressreleaser kommer i mailen nu och här är en till om en filmöl, och den här finns i Sverige.
En Blondie från Helsingborgs Bryggeri

 

Namnet kommer från ”Clintans” rollfigur i westernklassikern; Blondie – ny öl från Helsingborgs Bryggeri

Namnet kommer från ”Clintans” rollfigur i westernklassikern; Blondie – ny öl från Helsingborgs Bryggeri

Howdie Folks, nu är det dags för Helsingborgs Bryggeris amerikanska guldklimp. Sedan någon månad tillbaka har vi längtat efter att lansera vår nya öl BLONDIE. Nu finns den på Systembolaget.

 

– Vi saknade en Blond ale i vårt sortiment, säger bryggare Peter Nilsson. Jag inledde med att undersöka vilka definitioner som finns för Blond ale. Med min erfarenhet som grund vet jag oftast hur en ny öl ska byggas upp och den blev direkt som jag tänkt mig.

– Jag vill gärna att våra ölsorter har ett namn, fortsätter bryggare Peter och när vi nu brygger en ny öl med amerikansk stil var det enkelt att ge den ett namn. Jag är ett stort fan av Clint Eastwood och i westernklassikern “Den gode, den onde och den fule” heter ”Clintans” rollfigur Blondie. Ett namn som passar perfekt på vår öl.

– Blondie är en ljus och charmerande Blond ale, som är trevligt maltig och humlad med enbart amerikansk humle, fortsätter bryggare Peter. Den har fyra olika sorters malt tillsammans med fyra amerikanska humlesorter. Den är svagt torrhumlad för att få fram aromer av exotiska frukter såsom passionsfrukt och mango, men utan att dominera eller ta bort dess fantastiska maltighet. Att den är torrhumlad är lite unikt.

– Blondie är en öl med en bra beska och fyllighet, som känns lätt att dricka, berättar vd Rasmus Varfeldt. Alkoholhalten är 4,8%. Vår nya öl kan på ett “vuxet sätt” konkurrera med all ljus lager som översvämmar marknaden.

– Mottagandet av Blondie på releasefesten var genuint och uppskattande, berättar säljare Peter Skarp och vår förhoppning är att det blir detsamma nu när Blondie lanseras på Systembolaget.

Blondie är en trevlig öl som passar lika bra till burgaren som till fisk och med det där lilla extra precis som Amerika vill ha det. Alltså en riktig jänkare.

 

Läs gärna mer på: www.helsingborgsbryggeri.se

 

 

OM oss

 

Grundare & Skribent

Startade Pilsner.nu för ett antal år sedan och var även en av de som startade Slottskällans Bryggeri och har suttit i Stallhagens Styrelse.
Numera dricker han mest öl, åker som domare internationellt, håller ölprovningar och bloggar så mycket han hinner.

 

Jonas H Andersson

 

 

Skribent

Har vandrat den långa vägen från normalt ölintresse via hembryggning till den mycket intresserade ölentusiast han är idag. Tack och lov kommer det mer nya öl än han orkar prova, så intresset lär bestå..

 

Jonas Flygare

 

Skribent

Vad är öl för mig? Öl för mig handlar mycket om att njuta för stunden. Jag har alltid varit intresserad av öl och det ökade när jag fick jobba som Barmästare på Norrlands nation.

 

Mauro Marino Jonsäll

Skrivet av Jonas H

Startade Pilsner.nu för ett antal år sedan och var även en av de som startade Slottskällans Bryggeri och har suttit i Stallhagens Styrelse. Numera dricker han mest öl, håller ölprovningar, dömer i öltävlingar i Europa och bloggar så mycket han hinner.

Kommentarer

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Liknande Inlägg

[instashow id="4"]
Pilsner.nu