Blir det två Uppsala Beer & Whisky Festival 2022 ?

av | feb 10, 2021 | 0 Kommentarer

Jag läser på nätet att det är två som ska anordna Uppsala Beer & Whisky festival 2022. Dels de som gjort det under 6 år, och dels Petri Karhukorpi som äger Coppersmith’s i Västerås.

Petri var den som en gång i tiden köpte Slottskällans Bryggeri och flyttade det till Västerås, och nu ska han ta över ölfestivalen i Uppsala också, säger han i Uppsala Nya Tidning 9 Februari 2021.

Festivalen drogs med i den konkurs som det eventbolag som körde den gick i konkurs på grund av inställda evenemang i Coronas svallvågor förra året. De nya ägarna Fredrik Annell Berger, genom Expo Stories AB, och Linus Karlsson säger att de redan är i full gång med planeringsarbetet för den kommande mässan 2022

“Vi är lika chockade som ni är inför nyheten att en annan aktör anger att de ska arrangera Uppsala Beer & Whisky Festival framöver, säger Fredrik Annell Berger. Vår mässa, som vi arrangerat i sex år i rad, lever vidare genom oss.”

Petri Karhukorpi i sin tur svarar följande till mig på frågan om vad som sker med Uppsala Beer & Whisky festival:

“Vi har varit i uppfattning att Fredrik Annell-Berger inte skulle arrangera festival. Han har sagt det till mig och till media efter konkursen. Fredrik har nu blivit upprörd av att vi har använt det lediga namnet Uppsala Beer & Whisky Festival. Vi ser ingen anledning att börja med juridiska processer mellan oss, och därmed kommer vi att döpa vår festival till Uppsala Dryckesfestival Juridiska tvister tar onödigt mycket energi, energi som vi vill lägga på att bygga ett nytt koncept med bred och bra utbud av drycker. Festivalen ska äga rum under februari 2022. Under mars 2021 kommer en dryckestävling att arrangeras med namnet Uppsala Dryckesfestival.”

Tror inte det sista ordet är sagt, eller den sista ölen drucken, på Uppsala Beer & Whisky Festival eller Uppsala Dryckesfestival i alla fall.

/Jonas H

OM oss

 

Grundare & Skribent

Startade Pilsner.nu för ett antal år sedan och var även en av de som startade Slottskällans Bryggeri och har suttit i Stallhagens Styrelse.
Numera dricker han mest öl, åker som domare internationellt, håller ölprovningar och bloggar så mycket han hinner.

 

Jonas H Andersson

 

 

Skribent

Har vandrat den långa vägen från normalt ölintresse via hembryggning till den mycket intresserade ölentusiast han är idag. Tack och lov kommer det mer nya öl än han orkar prova, så intresset lär bestå..

 

Jonas Flygare

 

Skribent

Vad är öl för mig? Öl för mig handlar mycket om att njuta för stunden. Jag har alltid varit intresserad av öl och det ökade när jag fick jobba som Barmästare på Norrlands nation.

 

Mauro Marino Jonsäll

av Jonas H

Startade Pilsner.nu för ett antal år sedan och var även en av de som startade Slottskällans Bryggeri och har suttit i Stallhagens Styrelse. Numera dricker han mest öl, håller ölprovningar, dömer i öltävlingar i Europa och bloggar så mycket han hinner.

Kommentarer

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Liknande Inlägg

Pilsner.nu