Uppsala Beer & Whisky Festival

Blir det två Uppsala Beer & Whisky Festival 2022 ?

by | feb 10, 2021 | 0 comments

Jamtlands Ananas IPA
Jamtlands Ananas IPA
Jämtlands-IPA-Kvadrat

Jag läser på nätet att det är två som ska anordna Uppsala Beer & Whisky festival 2022. Dels de som gjort det under 6 år, och dels Petri Karhukorpi som äger Coppersmith’s i Västerås.

Petri var den som en gång i tiden köpte Slottskällans Bryggeri och flyttade det till Västerås, och nu ska han ta över ölfestivalen i Uppsala också, säger han i Uppsala Nya Tidning 9 Februari 2021.

Festivalen drogs med i den konkurs som det eventbolag som körde den gick i konkurs på grund av inställda evenemang i Coronas svallvågor förra året. De nya ägarna Fredrik Annell Berger, genom Expo Stories AB, och Linus Karlsson säger att de redan är i full gång med planeringsarbetet för den kommande mässan 2022

”Vi är lika chockade som ni är inför nyheten att en annan aktör anger att de ska arrangera Uppsala Beer & Whisky Festival framöver, säger Fredrik Annell Berger. Vår mässa, som vi arrangerat i sex år i rad, lever vidare genom oss.”

Petri Karhukorpi i sin tur svarar följande till mig på frågan om vad som sker med Uppsala Beer & Whisky festival:

”Vi har varit i uppfattning att Fredrik Annell-Berger inte skulle arrangera festival. Han har sagt det till mig och till media efter konkursen. Fredrik har nu blivit upprörd av att vi har använt det lediga namnet Uppsala Beer & Whisky Festival. Vi ser ingen anledning att börja med juridiska processer mellan oss, och därmed kommer vi att döpa vår festival till Uppsala Dryckesfestival Juridiska tvister tar onödigt mycket energi, energi som vi vill lägga på att bygga ett nytt koncept med bred och bra utbud av drycker. Festivalen ska äga rum under februari 2022. Under mars 2021 kommer en dryckestävling att arrangeras med namnet Uppsala Dryckesfestival.”

Tror inte det sista ordet är sagt, eller den sista ölen drucken, på Uppsala Beer & Whisky Festival eller Uppsala Dryckesfestival i alla fall.

/Jonas H

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

* måste anges

Skrivet av Jonas H

Kommentarer

0 Comments

Submit a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO

Pin It on Pinterest

Share This
Pilsner.nu