Black Cab Stout

by | okt 9, 2012 | 0 comments

Jamtlands Ananas IPA
Jämtlands-IPA-Kvadrat

 

Hittade den här på beställningssortimentet för ett tag sedan och kände ett behov av att prova den. Man kan köpa den styckvis också vilket är bra tycker jag , så man inte behöver bli sittandes med en hel låda om man inte gillar den. Det är alltså London Black Cab Stout på 4,5 procent från Fuller’s i London.

Färgen är mycket mörk med små drag mot mörkrött men så gott som helt svart. Den har ett vitt fint småbubbligt skum som ligger kvar länge på toppen som en lock för aromerna, och sedan lämnar fina gardiner kvar på glassidorna. Doften är trots sina 4,5 procent relativt stora med klara inslag av choklad, kaffe, brändmalt och lätta drag av torkad frukt. Smaken är välbalanserad och trevlig med smak av pannståndet kaffe, choklad, lite russin och en lätt bränd avslutning med enkla humlearomer.

Jag har varit lite tveksam till de senaste produkterna från Fuller’s som jag inte tycker har hållt den höga kvalitet som de brukar ha men med den här är det tillbaka i mina ögon i alla fall. Den är förvånande stor i sin doft och smak trots att den bara är på 4,5 procent. En lysande ’sessionbeer’ som man kan dricka många av när man sitter och snackar med goda vänner.

 

 

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

* måste anges

Skrivet av Jonas H

Kommentarer

0 Comments

Submit a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock

Pin It on Pinterest

Share This
Pilsner.nu