Björnen Sover – Lundabryggeriet

by | apr 23, 2012 | 2 comments

En av de nya aktörerna på den svenska bryggerimarknaden är Lundabryggeriet. Fick till sist hem ett par genom lokalsortimentsleverans och en av dem var Björnen Sover, en Skånsk Brown Ale på 6,0 procent enligt etiketten. Konstigt att etiketten gick igenom Systembolagets kontroll eftersom det är en nalle på den. De brukar ju kunna ha synpunkter både på det ena och andra.

Ölen är mörkt rubinröd med ett caffelattefärgat fint skum. Doften är trevlig av mörk baksirap, kavring och mörk malt. Smaken är bra men desvärre lite tunn, men med behagliga toner av söt malt, brända toner och en lång snygg enkel sympatisk beska som ligger kvar länge och blandas upp med maltiga toner.

En bra och lättdrucken öl som dessvärre känns lite vattning trots sin alkoholhalt på 6 procent. Blir dock mycket sugen att prova fler från dem, vilket jag ska försöka göra.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

* måste anges

Skrivet av Jonas H

Kommentarer

2 Comments

 1. Klas

  Jaså, du lyckades beställa Lunda-öl? Jag försökte göra det häromdagen men SB vill inte leverera dem till min butik i Göteborg, antar att de är uppe i 60 butiker vid det här laget.

  Reply
  • Jonas H

   Det tog en djäkla tid att få dem men det kom 2 olika. Björnen Sover och Djingis Indie. Prova igen med att göa det på nätet det var så jag lyckades

   Reply

Submit a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO

Pin It on Pinterest

Share This
Pilsner.nu