Bierhuis Uppsala

by | dec 4, 2016 | 0 comments

Jamtlands Ananas IPA

Bierhuis

Jag ska träffa lite folk innan de öppnar så jag är där när de trimmar personalen på de olika maträtterna, och när kockarna bär in de olika rätterna och låter servisen smaka måste jag säg att det suger till i tarmen med det utseende och de dofter som sprider sig i lokalen. Funderar lite på hur deras stoofvlees kommer att smaka och vilken öl de gör den på. Strax där efter kommer en i personalen och säger : ‘Nu öppnar vi’

Bierhuis öppning

Folket som stått och köat väller in i lokalen och det dröjer inte länge innan lokalen är välfylld av folk som tittar sig omkring, fotar och pekar på de olika inredningsdetaljerna. Bierhuis har satsat på en inredning som går i stil med många ställen i Belgien men har en betydligt högre kvalitet och klass än många jag varit på. Det känns lyxigt när man jämför med dem, men ändå hemtrevligt och gemytligt.

Ali Haddari

Sannolikheten att bli bortkörd från sin plats för att man satt sig på stället där en av hundarna ska sitta eller att en i personalen skriker :”En nota per bord, vi är inget djäkla växelkontor” känns mycket avlägset här. Den hände mig en gång på Mort Subide i Bryssel nämligen.

Bierhuis öppning
Bierhuis öppning
Bierhuis öppning
Bierhuis öppning
Bierhuis öppning
Bierhuis öppning

De har 24 olika kranar med öl och över 100 olika flaskor i sitt flasksortiment och alla innehåller självklart Belgisk öl från större och mindre bryggeriet. Mångfalden är stor på vad man kan hitta och jag och mina vänner känner och mycket nöjda med att kunna dricka Straffe Hendrik Hertiage 2014 på 75 cl flaska eller Rodenbach Alexander som fatöl.

Belgobar

Prisklassen är vad man kan förvänta sig med de produkter de har i sitt sortiment, och man ska inte stirra sig blind på storleken på glaset eller flaskan utan inse vad det är man får i sitt glas, och vilken kvalitet det är på den produkten. Här hittar du inga eurolager med massor av kolsyra i bara för att det ska kännas som om det är lite humle i den.

När det gäller maten ska det sägas att jag bara åt lite ost och salami snacks med senap och några otroligt goda glaserade nötter, men de som åt mat sa att den var mycket god och med bra genuina smaker från Belgien. Fick också reda på att de haft hjälp av en Belgisk kock att sätta menyn och recepten, och folk sa att det märktes. De har våfflor, musslor och andra rätter som man bara vill ha på ett sådant här ställe.

Bierhuis öppning
Bierhuis öppning
Bierhuis öppning

Hur ska man sammanfatta detta besök första kvällen då ? Jo att det var lite rörigt ibland eftersom det var första kvällen men att Ali Haddadi & CO verkligen har lyckats skapa en Belgisk juvel i Uppsalas krogvärld, ja till och med Sveriges skulle jag vilja säga. Det finns en handfull ställen med det här utbudet och kvaliteten och Uppsala är nu helt värd en ölresa för att besöka de olika ställena i stan.

Bierhuis

Jag önskar verkligen att Bierhuis blir kvar länge, och är rädd för att en stor del av mina kommande inkomster kommer att bytas mot mat och dryck i dessa lokaler.

Bierhuis öppning
Bierhuis öppning
Bierhuis öppning

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

* måste anges

Skrivet av Jonas H

Kommentarer

0 Comments

Submit a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO

Pin It on Pinterest

Share This
Pilsner.nu