Besök på Lagunitas

by | jul 9, 2013 | 0 comments

Jamtlands Ananas IPA
Jämtlands-IPA-Kvadrat

 lag_all

 

En av de städer vi besökte när vi var i Bay area var Petaluma där ett av bryggerierna är Lagunitas Brewing Company. Vi inaccorderade oss på ett hotell som jag hade hittat som bara skulle ligga ett par hundra meter från bryggeriet, men det blev en lång promenad dit. Den största anledningen till det var att jag , host host, lyckades ha kartan upp och ner ett tag. Vi kom till sist fram till bryggeriet och deras uteservering. Den var såklart knökfull men vi hittade till sist två platser vid bardisken inomhus. Varmt som att sitta i en kakelugn men helt ok läge.

Efter lite snack med en av killarna i baren och en ’vänt-pilsner’, bestämdes det att det skulle tas in en taster som hette ”All around the World”. Den bestod som ni ser på bilden ovan av sexton olika öl. De föreslog ordningen på det hela och jag kan hålla med om nästan den ordningen på det hela. Jag hade ju provat knappt hälften av dem tidigare så jag viste vad jag gav mig in på , så att säga. Måste säga att det generellt är bra produkter, även om vissa av dem var väl lika varandra. Deras ’sur-öl’ var dock något de inte lyckats så bra med. Jag anser inte att de ska vara på det sättet de gjort dem, men mer om det senare.

 lag_tavla

 

Deras ofiltrerade pilsner som de enbart sålde på platsen är samma trend som man ser på många andres mikrobryggerier i USA som tar steget ut för att bli större. Man provlanserar en ljus snäll lager för att få ytterligare konsumenter som normalt fortfarande är fast i Budweiser-träsket. Kommer mer om det från andra bryggerier jag besökte.

 

Lag_tankpark

Vad man kan säga är att det är ett riktigt höjdarställe att åka och besöka om ni är i närheten. Är ni det inte så åk en omväg !

Det nya bryggeriet de bygger i Chicago kommer att ha en maxproduktion på knappt 200 miljoner liter om året, och det som finns i Petaluma ligger på ett max på drygt 70 miljoner liter om året så totalt blir det några flaskor.

 

Ölen som provades

 

 

 

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

* måste anges

Skrivet av Jonas H

Kommentarer

0 Comments

Submit a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock

Pin It on Pinterest

Share This
Pilsner.nu