BeMakers

BeMakers ny aktör på markanden för småbryggerier

by | sep 5, 2022 | 0 comments

Jämtlands-IPA
Jämtlands-IPA-Kvadrat

Fick precis ett pressmeddelande från BeMakers om att de är en ny aktör på marknaden för småbryggerier som vill nå ut utanför sveriges gränser med sina produkter. Bra tanke och idé tycker jag

/Jonas H

BeMakers skakar om den globala dryckesindustrin med innovativ plattform för distribution och försäljning över landsgränserna

Det danska dryckes-Tech-företaget BeMakers lanserar en marknadsledande lösning för bryggerier och dryckestillverkare som vill nå nya kunder på den internationella marknaden.

BeMakers mål är att minska administration och låta producenter av alkoholhaltiga drycker fokusera på det de gör bäst – producera unika och högkvalitativa produkter. BeMakers plattform ger tillgång till den europeiska marknaden och tar bort internationella barriärer genom automatiserad hantering av skatter, tullar och frakt.

Morten Stengaard, VD och en av grundarna av BeMakers, har själv upplevt hur komplext och tidskrävande gränsöverskridande försäljning kan vara för en dryckesproducent. När han själv var med och startade upp ett företag som producerade och saluförde vin blev utmaningarna uppenbara.

– Särskilt mindre bryggerier och dryckestillverkare är begränsade till att arbeta med indirekt distribution via lokala importörer och har ofta inte resurserna eller egen kunskap för att hantera försäljning, skatter och regler i andra länder – vi vill ändra på detta, säger Morten Stengaard.

Under de senaste åren har antalet bryggerier och dryckestillverkare i Europa fördubblats, och konsumenternas efterfrågan på unika och mindre varumärken har drivit marknaden till att komma med nya erbjudanden. BeMakers är nu i perfekt position och redo att hjälpa producenter av alkoholhaltiga drycker att expandera och börja sälja sina produkter över gränserna.

BeMakers slutförde sin startfinansiering i juli i år och har hittills fått in 3 miljoner euro till företagets tillväxtresa. Gruppen av investerare består av en gedigen mix av privata investerare, inklusive ledande industrinamn som Mervyn Davies, tidigare vice styrelseordförande i Diageo, Future Five, flera europeiska grundare av techbolag samt grundarna av Convelio.com, Jobandtalent.com och Primer.io.

– Det finns så mycket outnyttjad potential hos tusentals bryggerier och dryckesproducenter som var och en producerar blandningar av unik flytande passion. Det är på tiden med att vi som aktör skakar om branschen och hjälper den att utvecklas, säger Mervyn Davies, tidigare vice ordförande för Diageo.

Boka demo av BeMakers plattform

Om bemakers
BeMakers är en teknisk plattform för distribution av drycker som ger dryckestillverkare tillgång till internationella företag och konsumenter. BeMakers effektiviserar den administrativa processen genom att automatisera EMCS-kompletteringar (Excise Movement and Control System), frakt och logistik, vilket gör det möjligt för tillverkare av dryck att öppna och växa när det kommer till lokala e-handelsbutiker för D2C- och B2B-försäljning på flera marknader. BeMakers samarbetar redan med fler än 30 varumärken för drycker och expanderar kontinuerligt till nya länder. 

Se den aktuella listan över länder

För mer information, besök www.bemakers.com, följ oss på Linkedin, Instagram eller Facebook.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

* måste anges

Skrivet av Jonas H

Startade Pilsner.nu för ett antal år sedan och var även en av de som startade Slottskällans Bryggeri i Uppsala. Jag har tidigare suttit i Stallhagens styrelse ett antal år men numera dricker jag mest öl, åker som öldomare i Europa när det inte är Corona, och bloggar så mycket jag hinner.

Kommentarer

0 Comments

Submit a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock

Pin It on Pinterest

Share This
Pilsner.nu