Belgian Beer Weekend 2014 i Bryssel – Del 2

by | okt 1, 2014 | 0 comments

Jamtlands Ananas IPA
Jamtlands Ananas IPA
Jämtlands-IPA-Kvadrat

Header_2

Klockan blev så småningom 16.00 och festivalen började. Som många av er vet så är det mycket viktigt i Belgien att man dricker ölen i rätt glas så på den här festivalen får man en liten gul polett som man byter mot ett glas i varje tält. När man provat det bryggeriets öl klart lämnar man tillbaka deras glas och får en gul polett igen, som man byter mot ett nytt glas i nästa tält osv. Jag fattar inte hur jag kunde har kvar poletten efter tre dagar men det hade jag. För att betala för ölen här så växlar man till sig speciella ölkapsyler som kostar 1 Euro/st sedan kostar varje provsmak i de olika tälten mellan 2 och 4 kapsyler styck. Ett provsmak är då 25 cl vilket jag tycker är lite mycket med tanke på den alkoholhalt en hel del av de Belgiska ölen håller.

map

Man håller till på Grand-Place i Bryssel och alla bryggerier som är med har samma yta, ett vitt partytält. Jag gillar det eftersom även om du är ett stort bryggeri ’kan’ du inte köpa en halv hall och sprida ut dig utan det är lika för alla. Ett tips är väl att om ni ska åka dit så skippa lördagen. Alltså det var så mycket folk att man nästan fick panik. Det gick inte att ta sig åt något håll utan man blev där man blev ett tag och det var inte kul.

Det var alltså ett provsmakande utan like i dagarna tre och man var rätt sliten och trött när det hela stängde på söndagen. Vi hade då smakat oss igenom runt 50 olika sorter och en del både två och tre gånger för att de var så bra. Svårt att räkna upp alla men det som stack ut på olika sätt var bland annat : St Bernardus 12 (på fat), Gulden Draak (på fat), en specialblandning i Lindemans monter med 1/3 Pecheresse och 2/3 Kriek, Pink Killer och Malheur 12 (på fat)

Draak_x_2

Ariel Lolo Mosko (2013)och Jefferson Persico (2014)

Självklart blev det en del snack med förra årets Världsambassadör för Gulden Draak Ariel och självklart även årets Jefferson. De hade åkt ifrån Chile respektive Brasilien för att ta sig till festivalen med tillhörande barhäng. I samma monter fanns också Jef Versele bryggmästare på Brouwerij Van Steenberge som glatt serverade mig och alla andra öl från sitt bryggeri. Det var här någonstans jag insåg att de glas han försåg mig med, som var fyllda till kanten och aldrig höll mindre än 10 procentiga produkter, gjorde lite för mycket nytta för mig och vi bestämde oss för att äta och sedan åka hem till hotellet för att sova ut inför lördagen då den stora ölbryggarparaden skulle vara.

BBF_10

Jef Verseles

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

* måste anges

Skrivet av Jonas H

Kommentarer

0 Comments

Submit a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock

Pin It on Pinterest

Share This
Pilsner.nu