Beer Bloggers & Writers Conference i Brussel 2015

av | mar 29, 2015 | Resor & Mässor, Smått och Gott | 0 Kommentarer

Beer Bloggers & Writers Conference i Brussel 2015

av | mar 29, 2015 | Resor & Mässor, Smått och Gott

Beer Bloggers Conference

I augusti 2015 är det ölskribent- och ölbloggarkonferens i Brussel. Spännande då det är första gången för mig, och bortsett från den allmänna pressen är jag dessutom grymt nyfiken på vad som avhandlas under en sådan konferens. Det är ju inte första gången jag är i Belgien, men det känns lite pirrigt när jag tänker på att jag ska få  frottera mig med ölentusiaster och kännare från hela världen.

Det jag roar mig med nu är att läsa på om tidigare konferenser, vad de tog upp, vad de kom fram till samt om folk hade kul. Jag läser också upp mig på de som sponsrar konferensen,
Belgian Family Brewers, Visit Flanders, Pilsner Urquell, Petrus Sour Beers, Visit Belgium och WordPress.com så jag vet mer om vad jag kan förvänta mig av seminarierna.

Programmet ser än så länge bra ut, det hela inleds dag 1 med lunch och öl innan en späckad eftermiddag med seminarier kring vart ölindustrin i Belgien är på väg, hur man breddar sitt bloggande till att handla om mer än “bara” öl, live-bloggande med öl, och annat.

Middag med Belgiska familjebryggare följt av en “Evening cafe crawl” som avslutas framåt midnatt på Delirium.

Dag 2 inleds med seminarie om bloggverktyg hållet av WordPress, marknadsföring av öl – något väl så känsligt och komplicerat här på hemmaplan. Efter en lunch sponsrad av Visit Flanders,  – med parning av ost och belgisk mat med öl, så fortsätter dagen med att behandla ölindustrins status idag i Europa, och vart den är på väg, följt av en expose med flera olika bloggare som redogör för hur ölbloggande fungerar i deras del av världen. Dagen avslutas med ett seminarium om suröler, och en middag sponsrad av Pilsner Urquell.

Med tanke på programmet är förväntningarna skyhöga, och en lätt nervositet börjar komma smygande då jag inte direkt tillhör kategorin individer som ostraffat dricker många öl, programmet låter som att det kan komma att ställas en del krav åt det hållet eller att man är noga med varannan vatten – minst.

För tillfället är jag mest nyfiken på att få höra mer om hur man från bryggarnas sida ser på utvecklingen i Europa och surölsseminariet. Sen är det ju kul om jag springer ihop med några ansikten jag känner igen och för all del, några nya, men det lär ju ge sig.

Om jag får med mig nya vinklar på ölbloggandet kommer jag att vara nöjd, och förhoppningsvis också lite tips på nya öler och ställen ni bara inte får missa om ni besöker Belgien.

Eder förtrogne belgonaut,

 

cooperprovning3

Pilsner.nu