Barrel-Aged B.O.R.I.S. Imperial Stout

av | mar 29, 2010 | 0 Kommentarer

St Eriks Ljus Lager

Jag blev lite fundersam när jag såg listningen på denna produkt, eftersom den i systembolagets rullor var listad som en B.O.R.I.S. The Crusher Oatmeal-Imperial Stout Barrel Aged, och det finns inte vad jag vet. Det visade sig när jag fick den att den var Barrel-Aged B.O.R.I.S. Imperial Stout som kom, vilket gladde mig otroligt. Jag har tidigare skrivit om några av Hoppin Frogs produkter, här och här.  Som Ni ser är det produkter som jag gillar bland annat för deras balans. Den här senast provade var inte heller något undantag.

Skummet är lite kort dessvärre men fint småbubbligt och mörkt mörkt brunt. Färgen på ölen är mycket mörk. Försökte lysa igenom den men misslyckades. Doften är helt fantastiskt med bubblande doftattacker av gräs, vanilj, bränt socker, lakrits, soja och sura körsbär. Smakmässigt är den liknande med en klar ton av espressokaffe, körsbär, vanilj, kakao och lakrits. Kalas ! Grymt balanserad anser jag och trots dess relativt höga beska blandas den mycket snyggt i resten av smakerna, och man sitter med en lång trevlig eftersmak i ett par minuter.

Ja just ja, en liten förklaring kanske . 

B.O.R.I.S. = Bodacious Oatmeal Russian Imperial Stout

OM oss

Skrivet av Jonas H

Kommentarer

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Retype the CAPTCHA code from the image
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code
 

Liknande Inlägg

Pin It on Pinterest

Share This
Pilsner.nu