Besökte även ett microbryggeri i Barcelona. Det blev La Cervesera Artesana som är en bryggeripub. Denna kväll när vi var där fanns det 4 egna sorter på fat. En Pale Ale, en stout, en veteöl och en ’svampöl’. Ja ni läste rätt, en svampöl. Jag återkommer till den om ett tag.
Ni ser dem här från vänster till höger. La Cervesera Artesana Iberian Pale Ale (Tostada), La Cervesera Artesana Iberian Stout, La Cervesera Artesana Ternata och La Cervesera Artesana Cervesa De Bolets (Setas).
Jag kan väl säga som så att pale och stout var relativt smaklösa trots sin färg. Att veteölen var kryddad på toppen med oregano och svartpeppar och hade förutom det en otroligt vattning smak.
Den sista hade svamp i sitt recept, samt att den var kryddad på toppen med torkad, mortlad svamp. Den hade en ren doft av kantarell. Bland det vidrigaste jag smakat faktiskt. Ibland undrar man kraftigt varför vem som helst får starta ett bryggeri.
Drog ner på Ramblan så att min fru kunde få shoppa lite och jag satte mig på ett turistfällekafe och tog in en San Miguel. Var inte lika intressant som de jag nyss provat men faktiskt bättre, tro det eller ej !
Fortsatte sedan och avslutade på La Casa Mila i solnedgången. Kan verkligen rekommenderas. Otroliga färger och ett magiskt ljus, samt att man förstår varifrån StarWars figurerna kommer 🙂
Åker dit imorrn. Hoppas dock att jag får tid till lite turistande, åker nämligen å tjänstens vägnar…stor risk för 3 dar i konferensrum…
Har du möjlighet så stick in på det stället jag nämde i Barcelona – I
Kul läsning! Svampöl? Jag har andra idéer om svampöl…åt det mer psykedeliska hållet….turn on, tune in, drop out! eller brew on, toss in, flip out!