Barcelona – I

by | okt 27, 2010 | 3 comments

Jamtlands Ananas IPA
Jämtlands-IPA-Kvadrat

Semester ! Äntligen lite ledigt och få ta det lugnt. Jag och min kära hustru åkte ner till Barcelona i en knapp vecka för att ta det lugnt samt äta och dricka gott. Självklart blev det lite kulturpoäng också men det var inget måste eftersom vi varit där tidigare och sett en hel del av staden.

Flyget gick från Arlanda via Munchen till Barcelona. Eftersom vi kom direkt från jobbet blev det en snabb fika på Arlanda innan den fantastiska flygmaten. Passade på att ta en kötbullsmacka med en Brooklyn till.

Efter en fantastisk inplastad macka (tack Lufthansa) blev det en mellanlandning i Munchen på cs 45 minuter. Vad göra om inte hinna med en Weiz på fat 🙂  En Hefe Erdinger som satt som en smäck och gjorde att jag nästan ville stanna kvar i tyskland lite längre.

Vär framme var det dock så sent att det var direkt i bingen för att sova. Semestern påbörjades med en liten promenad till järnvägsstationen och sedan tunnelbanan ner på stan och buss till olympiabyn. Nere vid stranden där ligger en del trevliga restauranger som vi besökt tidigare och eftersom det var ca 21 grader varmt var det helt perfekt. Lyckades på min knackiga spanska förstå att det inte fanns något annat än en sorts öl och det var fatöl. Fick sedermera reda på att det var en Estrella Damm och jag måste säga att det var en av de godaste Estrella Damm på mycket länge.

Så småningom gick färden in till stadens centrum igen och vi besökte La Cerveteca.  En mycket liten kombinerad pub och affär som mestadels sålde öl från spanska microbryggerier. De hade lite på fat så självklart provade vi en Cantilion Saint Lamvinus som var handpumpad, och en veteöl som var från ett litet bryggeri ca 15 mil utanför Barcelona. Om jag förstod det rätt var det  Companyia Cervesera del Montseny. En relativt trevlig sak som hade låg sötma och alla de smaker  och dofter som är typiska för tyska veteöl.

 

Handlade på mig en kasse med spanska microöl som kommer i min öldagbok de kommande dagarna.

 

Därefter blev jag utsatt för den första ficktjuven under resan till Barcelona. Personen i fråga hamnade i en stolpe ca 1 meter framför mig och studsade sedan ut ut tunnelbanevagnen något förvånad. Dagen efter var det försök 2 en annan utsatte mig för. Han bjöds på en liten flygtur på ca 3 meter över en trappavsats och landade dessvärre på en stackars oskyldig kvinna som gick förbi.

Fortsättning följer

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

* måste anges

Skrivet av Jonas H

Kommentarer

3 Comments

 1. Jonas H

  Hej Thomas

  Dessvärre hemma sedan några dagar och tillbaka i den vanliga lunken. Kvar i tanken i Barcelona i alla fall …..

  Tack för tipset, ska kollas nästa gång. Var på ett Microbryggeri oxå och det kommer det mer om idag eller i morron

  /Jonas H

  Reply
 2. Johan

  Bra sätt att hantera ficktjuvarna på 🙂

  Reply

Submit a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO

Pin It on Pinterest

Share This
Pilsner.nu