B.O.R.I.S The Crusher – Hoppin’ Frog

av | aug 25, 2009 | 2 Kommentarer

B.O.R.I.SB.O.R.I.S the Crusher från Hoppin’ Frog bryggeri i Akron Ohio i USA.  B.O.R.I.S står för Bodacious Oatmeal Russian Imperial Stout. Denna är nästan helt och hållet svart med ett otroligt vackert mörkbrunt skum. Den har en otroligt trevlig doft av choklad, kaffe (med mjölk), vanilj samt lite lite rökta toner vilket förvånade mig lite.  Smakmässigt är den lite tunnare än vad jag trodde den skulle vara men den har kraftiga toner av pannståndet kaffe, chklad, rostadmalt och hög sötma. Den kamuflerar sin alkoholstyrka på 9,4 % mycket väl och min gissning skulle nog varit runt 6-7%. 

Detta är en av de absolut bästa jag någonsin smakat även om det inte tillhör min favorit som öltyp. Rekomenderas å det varmaste. Jag har blivit ombedd att ge betyg på de öl jag skriver om . Detta är under protest jag börjar med det men det kommer att komma på de jag provar i fortsättningen. Man kan väl oxå nämna att den utsågs till bästa stout på Great American Beer Festival 2008. Kommer på systembolaget i alla butiker den 1 september 119,00 sek  för en 650 ml flaska.

 

 

boris

OM oss

Skrivet av Jonas H

Kommentarer

2 Kommentarer

  1. Orjan

    Hänger på låset den 1:a, vet du om det är ett tillfälligt parti på bolaget?

    Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Retype the CAPTCHA code from the image
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code
 

Liknande Inlägg

Pin It on Pinterest

Share This
Pilsner.nu