Amager Citra Weiss

av | mar 31, 2011 | 4 Kommentarer

St Eriks Ljus Lager

Cittra Weiss från Amager Bryghus i Danmark är precis som namnet säger en veteöl i Tysk stil humlad med Citra. Detta är en amerikansk humlesort som ger doft och smak av bland annat citrus, grape, mango, lichie och ananas. Man kan tänka sid att detta skulle vara en höjdare ihop med de klassiska toner av smak och doft man normalt finner i en tysk-inspirerad veteöl som skumbanan och lite nejlika. Eller ?

Ett mycket fint fask men kort skum på en ofiltrerad (hefe) kropp i vackra guloranga toner. När man doftar på den hittar man grape, citrus, mango, lichie, mandarin och en kraftig kemisk ton av WC Anka citrus. Va i hela ? Jodå en klar doft av toalettrengöring slår emot mig ur glaset. Smaken är fruktig och jästig med kraftiga mango och lichetoner, lite grape och en otrevlig metallisk obalanserad beska av… ja just det..WC Anka citrus. Alltså jag menar nu att det smakar som den luktar, jag har faktiskt inte smakat WC anka någon gång. Inte ett spår av den klassiska skumbanantonerna, den söta trevliga smaken av vetemalt etc etc.

Nä, detta är faktiskt en av de sämsta veteöl jag smakat. Skadad? Knappast, bara grymt dålig !

Glöm inte vad Garrett Olivers en gång i tiden sa : ”When a brewer says, ‘This has more hops in it than anything you’ve had in your life—are you man enough to drink it?,’ it’s sort of like a chef saying,  ‘This stew has more salt in it than anything you’ve ever had—are you man enough to eat it?’

 

OM oss

Skrivet av Jonas H

Kommentarer

4 Kommentarer

 1. bark

  Vilken tur att jag hoppade över den här då!

  Svara
  • Jonas H

   Ingen att leta efter !

   Svara
 2. Fajanen

  Håller helt med dig. Drack den någon timme innan ditt inlägg. Riktigt dålig öl.

  Svara
  • Jonas H

   Förstår inte att de kan släppa den när den är som den är ?

   Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Retype the CAPTCHA code from the image
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code
 

Liknande Inlägg

Pin It on Pinterest

Share This
Pilsner.nu