Alt Berlin – njut av mat och dryck från Tyskland

av | okt 13, 2021 | 0 Kommentarer

Herman Hedning

Uppsalas nyaste restaurang öppnar idag. Alt Berlin har specialiserat sig på mat och dryck från Tyskland. Deras mat består av odödliga och populära klassiker såsom schnitzel, bratwurst, schweinhaxe och strudel. Självklart så serveras det tyska viner och öl. Ett brett sortiment av välgjorda tyska vinstilar så som riesling, silvaner och spätburgunder. Det var kul att få prova lite tyska viner men självklart var jag där för att prova mig igenom ölsortimentet. 

Maten

Mitt sällskap tog in dom flesta rätterna och bland förrätterna så blev jag imponerad över terrinen som var utsökt. Bland varmrätterna var det svårare att hitta en favorit. Alla varmrätterna som vi provade höll högsta nivå. Det var kul att korvarna var egengjorda och var välsmakande.  Lammkorven, schweinhaxen och schnitzel var otroligt goda. Men tillslut så landade jag i att kalvschnitzeln var bäst. Kul med välgjord tysk mat. Det är något som jag efterfrågat länge i Uppsala. 

 

 

Ölen

På invigningen så fanns det fem öl påkopplade på fat. Vet inte exakt hur Alt Berlin tänker med flasköl framöver men vet att tanken är att faten ska vara regelbundna med mindre ändringar per kvartal. Jag tyckte att det fanns en bra bredd bland faten. Två pilsners, en veteöl, en kölsch och en bocköl. Jag älskar stilen kölsch och blev överlycklig när jag insåg att det fanns Gaffel kölsch på fat. En briljant öl som vi ser för sällan i Sverige. Ölen serveras antingen på 20 cl eller 40 cl. Jag tyckte det var supertrevligt att ta in all fatöl på 20 cl för att smaka av det man vill ha 40 cl av till maten. 

 

 

Upplevelsen

Lokalen var otroligt mysig med tre mindre rum och med snygg inredning. Gillade stilen och att det fanns begränsat antal sittplatser. Det kommer inte finnas möjlighet till bordsbokning utan det kommer vara drop-in. Detta kommer att bli en restaurang som jag både besöker till vardag och helg. Hög nivå med en gemytlig känsla. Hoppas vi ses på Alt Berlin framöver. Prost! 

OM oss

Skrivet av Mauro

Vad är öl för mig ? ÖL för mig handlar mycket om att njuta för stunden. Jag har alltid varit intresserad av öl och det ökade när jag fick jobba som Barmästare på Norrlands Nation i Uppsala.

Kommentarer

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Retype the CAPTCHA code from the image
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code
 

Liknande Inlägg

Pin It on Pinterest

Share This
Pilsner.nu