Alla vill de vara små

by | maj 17, 2012 | 0 comments

Jamtlands Ananas IPA
Jämtlands-IPA-Kvadrat

Sitter här på torsdagskvällen och väntar på att matchen mellan Sverige och Tjeckien ska börja. I morgon bär det av till Leeds för European Beer Blogger Coferense, ölbloggarkonferens alltså. Mycket roliga saker verkar det bli om man ser till programmet i alla fall. Får då en uppdatering på Twitter från dem om att SA Brains and Co. Ltd ska öppna ett mikrobryggeri parallellt med sitt gamla bryggeri. En till som vill vara liten och vara med i Craft-brew svängen i världen.

Vi har sett att i USA så köper stora upp små, och i Sverige och några andra länder samarbetar Carlsberg med Brooklyn Brewery. Kommer det att bli så att de stora jättarna köper/samarbetar med ett litet för att kunna få en produkt som motsvarar den typ av produkter som fler och fler blir intresserade av i dagens samhällen. Spendrup har ju dels Visby bryggeri samt det de kallar Brutal Brewing som ska ’ta ut svängarna’.

En annan sak som vi märker sker i Sverige är ju det att flera vin och spritagenter ska ha ett eget varumärke. De största och mest kända är väl Galatea med sitt St Eriks och Wicked Wine med Mohawk. Jag tycker inte att det är något fel att de utnyttjar en överkapacitet som finns i eller utanför landet, konstaterar bara att det kommer fler och fler som vill vara med och dela på bryggerikakan från de små i landet. Man ska inte glömma bort hur liten del volymmässigt som kommer från de små, men det är produkter som ligger i de övre prissegmenten vilket är en anledning till att de vill vara där.

Ett mikro nära dig snart i händerna på vem ?

 

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

* måste anges

Skrivet av Jonas H

Kommentarer

0 Comments

Submit a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock

Pin It on Pinterest

Share This
Pilsner.nu