Älg Stoutnov

av | nov 8, 2011 | 0 Kommentarer

Va ? Vad har han nu gjort?

Detta är kanske era första tankar när ni läser rubriken och det är fullt förståligt att ni gör. Vad jag gjort är en Älg-gryta med Älgstek i ’stavar’ och långkokad i Stout. Ja jag vet att Stroganoff ska innehålla smetana och senap traditionellt sätt och att den är uppkallad efter någon Greve Stroganov i Ryssland, men lite kul måste jag väl få ha 😉

 

 

 

Älg Stoutnov

  • 1 Älgstek ca 1.5 kilo
  • 3 gula lökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1-2 lagerblad
  • 2-3 matskedar kinesisk soya
  • 2,5 dl grädde eller liknande att reda av med
  • salt + peppar
  • 1 Flaska Stout – tex Fullers Past Masters Double Stout
  • lite olja till stekningen

 

 Gör så här :

  •  Skär steken i stavar och bryn den snabbt i kastrullen i olja. Salta och peppra

 

  • Tillsätt de 3 lökarna som skalats och delats i 4 delar + krossa de 2 vitlöksklyftorna och släng i dem + lagerbladen och soyan

 

  •  Häll i flaskan med öl och kokaupp.

 

 

 

  • Låt sedan sjuda i 2-2,5 timmar under lock
  • Kontrollera att köttet ’faller isär’ när man drar i en bit tillsätt i så fall 2,5 dl grädde/liknande
  • Servera med ris eller kokt potatis
  • Njut !

 

 

 

 

OM oss

Skrivet av Jonas H

Kommentarer

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Retype the CAPTCHA code from the image
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code
 

Liknande Inlägg

Pin It on Pinterest

Share This
Pilsner.nu