Älg Stoutnov

av | nov 8, 2011 | 0 Kommentarer

Jämtlands IPA
Jämtlands IPA

Va ? Vad har han nu gjort?

Detta är kanske era första tankar när ni läser rubriken och det är fullt förståligt att ni gör. Vad jag gjort är en Älg-gryta med Älgstek i ’stavar’ och långkokad i Stout. Ja jag vet att Stroganoff ska innehålla smetana och senap traditionellt sätt och att den är uppkallad efter någon Greve Stroganov i Ryssland, men lite kul måste jag väl få ha 😉

 

 

 

Älg Stoutnov

  • 1 Älgstek ca 1.5 kilo
  • 3 gula lökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1-2 lagerblad
  • 2-3 matskedar kinesisk soya
  • 2,5 dl grädde eller liknande att reda av med
  • salt + peppar
  • 1 Flaska Stout – tex Fullers Past Masters Double Stout
  • lite olja till stekningen

 

 Gör så här :

  •  Skär steken i stavar och bryn den snabbt i kastrullen i olja. Salta och peppra

 

  • Tillsätt de 3 lökarna som skalats och delats i 4 delar + krossa de 2 vitlöksklyftorna och släng i dem + lagerbladen och soyan

 

  •  Häll i flaskan med öl och kokaupp.

 

 

 

  • Låt sedan sjuda i 2-2,5 timmar under lock
  • Kontrollera att köttet ’faller isär’ när man drar i en bit tillsätt i så fall 2,5 dl grädde/liknande
  • Servera med ris eller kokt potatis
  • Njut !

 

 

 

 

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

* måste anges

Skrivet av Jonas H

Kommentarer

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock
Pilsner.nu