Aecht Schlenkerla Rauchbier Weizen

av | feb 19, 2010 | 1 kommentar

St Eriks Ljus Lager

Jag har under en tid försökt få tag på Aecht Schlenkerla Rauchbier Weizen, både på Alko i Finland, där den finns i sortimentet, och på andra vägar utan att lyckas. Surfade för ett par veckor sedan in på deras hemsida och upptäckte att de hade postorder till hela Europa. Sagt och gjort, en order på 20 flaskor lades, och de kom fram  till mig igår. De var mycket bra packade, det enda man kan ha synpunkter på är att allt på etiketterna står på Ryska.

Jag tog fram ett Weizenglas till denna öl, och när jag hällde upp den så la sig ett massivt gråbrunt skum som ett massivt lock på denna mörkbruna ofiltrerade öl. Dofterna är nejlika, skumbanan, vetesötma och rök ! Det är som om man doftar på en traditionell tysk veteöl sittandes brevid en majbrasa. Rökdoften är inte så stor som i deras andra produkter ute lite mer tillbakadragen. Smakmässigt är det skumbanan, nejlika, plåt,vetebröd, en lätt humlebeska och rökt korv. Den är inte så söt som jag trodde utan relativt torr och har inte så stor röksmak heller. Lagom för att använda ett svenskt ord, kanske ska man säga balanserat.

I en del av deras andra produkter kan det vara minst sagt lite aggressivt. Roligt och bra till rätt mat, men ger inte möjligheten till att dricka så många tycker jag. Denna däremot är lämpad för det. Jag ser fram emot grillade revben eller kanske rökt lax till denna öl. Jag skall oxå prova att göra en musselsoppa på den, återkommer med recept och hur det gick.

OM oss

Skrivet av Jonas H

Kommentarer

1 kommentar

  1. Hirigalzkar

    Låter extremt intressant! Kul med en lite rökig weizen. Och skönt att den inte är riktigt Aecht Schlenkerla-rökig, för det känns inte som om det riktigt skulle passa.

    Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Retype the CAPTCHA code from the image
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code
 

Liknande Inlägg

Pin It on Pinterest

Share This
Pilsner.nu