2009 Celebration Ale – Sierra Nevada

av | feb 10, 2010 | 0 Kommentarer

Så har man då börjat beta av nyheterna som kom den 1 Februari på systembolaget. Man hinner ju dricka dem, men att hinna skriva om dem är värre. Har ändå en hel hög andra öl som är provade som borde läggas ut på nätet. Undra om man kan VABa- Vård Av Blogg – från jobben någon dag 😉 Nåväl Sierra Nevada Celebration Ale 2009 (ser lika dan ut som den på fotot trots att den är från 2006). 6,8 procent kärlek ! Jag gillar denna som jag anser vara en balanserade produkt från Sierra Nevada. Den här är bryggd till deras 28 års jubileum  i höstas.

Skummet är kompakt off-white färgat och fint småbubbligt och färgen på ölen är vackert mörkt roströd. När man häller upp den i glaset så känner man hur det börjar sprida sig dofter av  knäck, rårörsocker, grape, toffe och granskott. Smakmässigt är den likadan som i doften med smaker av blodgrape,  hö, övermogna päron och en trevlig maltighet som följs upp av en lång kraftig humlebeska. Det är dock en balanserad öl så den långa humlebeskan känns enbart trevlig, inte påfrestande på något sätt.

Detta är en humlebomb men en trevlig och framför allt balanserad sådan. Rekommenderas å det varmaste, jag ska ta en till nu.

OM oss

Skrivet av Jonas H

Kommentarer

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Retype the CAPTCHA code from the image
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code
 

Liknande Inlägg

Pin It on Pinterest

Share This
Pilsner.nu