2009 Celebration Ale – Sierra Nevada

by | feb 10, 2010 | 0 comments

Jamtlands Ananas IPA
Jamtlands Ananas IPA
Jämtlands-IPA-Kvadrat

Så har man då börjat beta av nyheterna som kom den 1 Februari på systembolaget. Man hinner ju dricka dem, men att hinna skriva om dem är värre. Har ändå en hel hög andra öl som är provade som borde läggas ut på nätet. Undra om man kan VABa- Vård Av Blogg – från jobben någon dag 😉 Nåväl Sierra Nevada Celebration Ale 2009 (ser lika dan ut som den på fotot trots att den är från 2006). 6,8 procent kärlek ! Jag gillar denna som jag anser vara en balanserade produkt från Sierra Nevada. Den här är bryggd till deras 28 års jubileum  i höstas.

Skummet är kompakt off-white färgat och fint småbubbligt och färgen på ölen är vackert mörkt roströd. När man häller upp den i glaset så känner man hur det börjar sprida sig dofter av  knäck, rårörsocker, grape, toffe och granskott. Smakmässigt är den likadan som i doften med smaker av blodgrape,  hö, övermogna päron och en trevlig maltighet som följs upp av en lång kraftig humlebeska. Det är dock en balanserad öl så den långa humlebeskan känns enbart trevlig, inte påfrestande på något sätt.

Detta är en humlebomb men en trevlig och framför allt balanserad sådan. Rekommenderas å det varmaste, jag ska ta en till nu.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

* måste anges

Skrivet av Jonas H

Kommentarer

0 Comments

Submit a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock

Pin It on Pinterest

Share This
Pilsner.nu