2009 års Oktoberöl

av | sep 5, 2009 | 1 kommentar

Utbudet av oktoberöl i år är sämre än på länge tycker jag. Om det ska fortsätta så här har produktsegment överlevt sig själv. Det har bara blivit ett sätt för bryggerierna att öka sin volym med ytterligare en produkt.  Grinig,  ja om ni tycker det är grinigt att vilja ha produkter som är värda pengarna vi konsumenter lägger ner för att köpa dem, så erkänner  jag – ja, jag är grinig.

Jag tycker att ni ska lägga pengarna på något annat än dessa oktoberöl i år i alla fall.

 

oktober

Samuel Adams Octoberfest 3,3

Mörkt bärnstensfärgad med ett kompakt vackert skum. Doft av mörkt socker och brungräddat knäckebröd och vackra humletoner. Smakmässigt är den trevlig med bra beska och maltighet och lite sötma.

Sigtuna Oktoberfest 3,3_sig

Kompakt fast ljust skum med små fina bubblor. Doft av brödighet och humle. Dock kort smak med en aggressiv obalanserad humlebeska på slutet. Trevlig men obalanserad.

Black October 3,3

Kolsvart med ett fint kompakt skum. Dofter av kaffe,choklad,bränt och soja och med en smak av det samma. Dock lite kort i smaken tycker jag. Lite sälta finns också i smaken.

Weltenburger Oktoberfestöl 3,0

Vacker ljustbärnstensfärgad öl med ett kort men fint skum. Mycket dofter av knäckebröd samt lite sötma känner man i doften. Lång i smaken med grovtknäckebröd lite sötma och en rå beska i avslutningen. Obalanserad men rätt trevlig

Kaltenberg Oktoberfest  2,7

Doft av lite malt oh humle som en enkel pilsner. Kompakt långt mycket vackert skum men dessvärre med en tunn mycket tunn smak som avslutas med en rå obalanserad beska.

Paulaner Oktoberfest Bier 2,3

Långt finbubbligt skum och med doft av humle, malt och lite majsdrag. Kort men trevlig smak. Lite sötma, brödighet och humlesmak. En lättdrucken, välbalanserad men tråkig öl.

Löwenbräu Oktoberfestbier 2,2

Storbubbligt kort skum med doft av avlopp och pissoar (utan doftblock). Något fylligare än Kaltenberg men inte mycket dock med mindre rå beska det vill säga mer balanserad men med en otäck eftersmak av metall.

Hofbräu Oktoberfestbier 2,0 

Lite brödig i doften och med ett kort skum. Lite brödighet och humlighet i smaken men inte var det mycket. Drag av något unket i eftersmaken.

Spaten Oktoberfestbier 2,0

Storbubbligt relativt långt skum. Doftmässigt är det lite humle och malt samt lite sötma. En kort men trevlig smak av bröd och humle. En modern tysk standardöl som inte gör någon upprörd eller lycklig.

Oktober Chest 1,5

Bärnstensgrumlig i färgen och med ett vackert ljust skum. Doften är obefintlig kanske med lite drag av sötma och rengöringsmedel. Smaken är lite bitter med en sur vidrig smak av gammal disktrasa. Funderar allvarligt om det var något fel på denna flaska. Man kan inte köpa in en så här dålig öl till försäljning på systembolaget ! 

  

 

OM oss

Skrivet av Jonas H

Kommentarer

1 kommentar

  1. Ulrik

    Oj! Det var ord och inga visor.
    Kanske måste köpa några ändå, bara för att… 🙂

    Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Retype the CAPTCHA code from the image
Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code
 

Liknande Inlägg

Pin It on Pinterest

Share This
Pilsner.nu